Download onze PDF handleiding met gedetailleerde uitleg over het installeren van de akoestische wandpanelen. Liever uitbesteden? Maak gebruik van onze montageservice!

Er zijn 2 manieren om de akupanels te installeren.

A. Bevestig de wandpanelen direct op het oppervlak met Akudeco montagekit.

B. Bevestig de wandpanelen op een regelwerk met schroeven.

Veelgestelde vragen

Het is eenvoudig om Akudeco wandpanelen te monteren. Als je een beetje handig bent kun je dit gemakkelijk zelf. In onze handleiding staat stap voor stap beschreven hoe je de wandpanelen kunt installeren. 

Akudeco biedt een unieke montageservice. Bestel je montage service direct online en wij komen binnen 5-10 werkdagen de wandpanelen bij je thuis monteren binnen heel Nederland! We nemen contact op om de montage met je af te stemmen. Bij bijzondere situaties kunnen wij extra kosten in rekening brengen.

Akudeco wandpanelen zijn gevoelig voor vocht. We raden het daarom ook niet aan om de panelen te gebruiken op vochtige plekken zoals buiten, een keuken of badkamer. 

Ja dit is mogelijk doordat het vilt op de achtergrond flexibel is. 

Ja dit is mogelijk. Je kunt ze in dat geval het beste met (extra) schroeven op een regelwerk bevestigen. Bekijk hier de handleiding

Ja dit is mogelijk. Je kunt deze het beste direct in de muur bevestigen met een plug tussen de houten latten door het vilt. Gebruik een extra lange schroef zodat de schroef diep genoeg in de plug zit. 

Ja, de akoestische wandpanelen hebben een UV beschermende vernis laag waardoor ze tegen zonlicht kunnen. Echter kan langdurige blootstelling aan direct zonlicht kan de kleur van het houtfineer verbleken.

Wanneer je de wandpanelen vrijstaand wilt plaatsen kun je deze gemakkelijk afwerken met onze afwerklatten.

Nee, de gebruikte materialen zijn enkel geschikt voor binnen gebruik. 

De wandpanelen kunnen tot 60 graden worden. Wij raden het niet aan om deze dichtbij een warmtebron te plaatsen. 

Wij raden aan om minimaal 15 schroeven per paneel te gebruiken bij een wandmontage.

Wij raden aan om ongeveer een halve tube kit per paneel te gebruiken.

Maak je wandpanelen schoon met een licht vochtige doek. Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen of doeken, omdat deze het fineer kunnen beschadigen. Voor hardnekkigere vlekken kun je een zeer milde zeepoplossing gebruiken, maar zorg ervoor dat je daarna het oppervlak afneemt met een schone, licht vochtige doek om zeepresten te verwijderen.

Hulp nodig?

085 – 080 6896[email protected]